Interview met Ton Kemp: “Als je echt een klantgerichte organisatie wilt worden, moet je stoppen met verkopen en starten met helpen!”

  25 oktober 2016

Ton Kemp SEO

Ton Kemp is onze derde spreker (en mede-organisator) bij het event “Zakelijk meer succes met internet” dat op 1 november gehouden wordt. Tijdens dit seminar, dat voor de tweede keer in het Deprez gebouw in Tilburg wordt georganiseerd, zal Ton ingaan op het belang van vindbaarheid op internet. Oftewel: Hoe werken zoekmachines nou precies en hoe kan je daar als bedrijf zo effectief mogelijk op inspelen, zodat je online ook daadwerkelijk door je doelgroep gevonden gaat worden?

Ton, nog niet iedereen kent jou. Kun je jezelf kort introduceren?
“Als ik het zo bondig mogelijk moet doen”, begint Ton op zijn eigen, kalme toon, “dan ben ik een online marketeer met een passie voor alles wat met internet te maken heeft.” Ton helpt als zelfstandige andere ondernemers om ook online hun zaakjes op orde te krijgen. “Ik zie ondernemers dagelijks druk bezig met de uitoefening van hun eigen vak, maar ze vergeten vaak in beweging te komen als het gaat om hun online activiteiten! Veel ondernemers zien onvoldoende in dat hun markt aan het veranderen is onder invloed van technologische ontwikkelingen. Daarom probeer ik ze voor te spiegelen wat ze zouden moeten doen om beter gevonden te worden, maar ook hoe ze beter gewaardeerd kunnen worden door hun klanten en ze tot ambassadeurs te maken.”

Tijdens ons seminar ga je het hebben over zoekmachine optimalisatie. Wat is dat precies?
“Zoekmachine optimalisatie of SEO (search engine optimalisation) is de kunst van het gevonden worden” aldus Ton Kemp. “Weet je”, gaat Ton verder, “veel bedrijven maken de fout door te denken dat hun klanten bezig zijn om hen te vinden op het internet. Maar dat is natuurlijk niet zo! Mensen zijn niet bezig met jouw website; ze zijn bezig met het zoeken naar een antwoord op een vraag of een oplossing voor hun probleem.” En volgens de Bosschenaar kun je dat op twee manieren bereiken, namelijk “door ervoor te zorgen dat de techniek van je website op orde is, zodat zoekmachines deze gemakkelijk kunnen “lezen”. Maar juist ook door buiten je eigen website, zoals bijvoorbeeld via social media, interessante content te delen zodat potentiële klanten gemakkelijker informatie gaan vinden die ze zoeken!”

WaaTon Kemp SEOrom zouden mensen op 1 november naar Deprez in Tilburg moeten komen volgens jou?
“Als je het gevoel hebt dat internet meer voor je zou kunnen werken dan het nu doet, moet je zeker komen. We bieden die avond mooie, praktische voorbeelden van andere bedrijven. Dus een grote dosis inspiratie zodat onder
nemers er de volgende dag zelf mee aan de slag kunnen”, aldus Ton.

Wat is de belangrijkste boodschap die je de mensen wilt gaan meegeven?
“Als je klant online van jou niet de juiste informatie of antwoorden krijgt op zijn vragen, ben je onzichtbaar voor hem. Of, en dat is minstens zo erg, kan de indruk ontstaan dat je die expertise blijkbaar niet huis hebt…”

Wil je de volgende zin eens afmaken: Als de bezoekers van ons event weer naar huis gaan dan…”
“…dan hoop ik echt dat ze een zekere mate van urgentie voelen om met andere ogen naar hun eigen situatie te kijken en er ook daadwerkelijk mee aan de slag gaan.”

Ton Kemp is spreker bij “Zakelijk meer succes met internet”.
Event voor (MKB) ondernemers, marketeers en andere geïnteresseerden
Datum: 1 november 2016
Locatie: Deprez Tilburg
Inloop met broodje vanaf 18.00u
Info via: Ondernemers Marketing Academy (Inschrijven is helaas niet meer mogelijk.)